2012 m. birželio 21 d., ketvirtadienis

Kokosiniai braškių ledai

Taigi, vakar vėlai vakare sumąsčiau užmaišyti ledų... taip, braškinių ledų iš naminių be galo gardžių braškių ir ... kokoso pieno bei medaus. Jokių riebių grietinėlių , pieno produktų ( aktualu tiems, kas yra alergiškas pieno produktams) , jokio perdirbto cukraus ir pan.
O rezultatas maloniai nuteikia gomurį.
Šie ledai - ir švelnūs , ir gaivūs, ir sotūs.

Receptas iš La cuisine qui guérit - The Curing Kitchen

Reikės:

* 12 -os didelių braškių
* 4 valg. š. natūralaus medaus arba klevų sirupo
* 1 skardinė/dėžutė ( 400 ml) kokoso pieno

Nuplauti braškes, nupjauti žalius kotelius su lapukais.
Braškes sudėti į smulkintuvą ir sumalti/sutrinti iki vientisos masės.
Gautą braškių masę perkošti per sietelį, kad neliktų mažyčių sėkliukų.
Į pertrintų ir perkoštų braškių masę įmaišyti medų, supilti kokoso pieną ir išplakti ranka šluotelės pagalba. (arba mikseriu).
Paruoštą kokosų/braškių masę supilti į ledų gaminimo aparatą ir nustatyti šaldyti 30-čiai minučių.
Jei po to laiko masė vis dar skysta ( man taip ir nutiko) - ją supilti į šaldymo indą, gerai perplakti mikseriu - ir, uždegus dangteliu, pastatyti į šaldiklį.
Po 1-2 valandų ištraukti indą su ledų mase, perplakti mikseriu ir vėl palikti šaldiklyje dar 1-2 valandoms.
Paskutinį kartą perplakti ir palikti sušalti iki rytojaus.
Perplakimas reikalingas, kad išvengti ledų kristaliukų... jų šiuose mano gamintuose leduose buvo... matyt dėl itin sultingų braškių... bet kokiu atveju tai skoniui įtakos neturi.









Komentarai:

* labai gaivūs aromatingi ledai !
* sakyčiau, toks kreminis braškių šerbetas.
* jaučiasi švelnus medaus prieskonis - galima medaus dėti mažiau.
* galima patiekti su šviežiomis braškėmis ir baltojo šokolado padažu.
* vietoje braškių galima naudoti bet kokias kitas uogas ar vaisius.
* kokoso pienas kaip ledų pagrindas - geras pasirinkimas.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails