![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQsjiQLkZIkxcsX67lziMiLRz8rAAnBc7sbrDP7Ow2PD3aPqAzKlHGiK8XqJmcOgaVN5Eygbp-1i7hF-CZ2Cgl4NzVNwtl5ZqEr_qtodGDWuVnHQgnnGuh36JMxabIshw4wR9E55ogn4c/s400/00.jpg)
Taip, juk galima nevargti ir nusipirkti praktiškai bet kurioje ekologiškų produktų parduotuvėlėje, bet namie gaminta ir liks namie gaminta -niekas to nepakeis :)))
Taigi, reikės :
* 200 gr migdolų
* 4 valg. š. kokoso aliejaus
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7k4gk7ji8IYAR_-n89nErHwH_21541Djs0MuroincgCZEYKKvF6TWALgWAYdRI-KCumRyUiMZ-y9Xm2xFrZv-qNPzqn57_NgdYZciDJ8GNBBDampHVgsvK9ZFOES7dSv6Umtd6BfKLxo/s400/01.jpg)
Gaminimo principas yra suberti riešutus ir kokosų aliejų į blenderį ( smulkintuvą) ir malti iki vientisos skystokos masės. Lygiai taip kaip ir gaminant anakardžių sviestą.
Taip, tai užima laiko, nes malant riešutų masė neturi užkaisti.
Taigi, tai užtruks kažkur ~ 1 val. su pertraukomis kas kažkiek minučių.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnTPStcE0GTW384HmH5dd673m1EVvHd2iOCnqmMPhSoMCJwgOHmAJFyb1rtrr2mqQXhq-cwg1M6w6TsfT60vahiYsNvgL6RjXPbEgyvyyy90dmPVR5udx7X9YLRhA3sQKo7UyzEDRSWg4/s400/02.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUzVCefCyM8Hor-N96LcoEN9kszwCmJgDVrUkWTgSQ1gJoUvlDcXoIj_wtrdbssSV2eGCyil0IZEBe2Pgv7AU7slFMkQaiX238OxoHaQxb8dWZUZC5q_YXx26yDXvcXerjiwCQieSzo0o/s400/03.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9SXvHH6XRQ2I1eeRp5T8u1qwoE567qL-EPFOZ4I0uaVb2KkHVhMM_Se5oEU-O3-AlEfsaNU4PQO9N5l4829inBrtnPEVyKPElwVxc8kr_GCradJcWEX69qrbRkv6smcjmxPCe_5CUNYs/s400/04.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdBsmwouiFsR_lJtAB_18BxidX0lVExB9g8RKt_ZZVUKgOfY2lAA2iYEoxhqgtaD_Ucs_Sr6Iiwt7ci5iTpha8wvgFcDBgTqhPAyXxtScNia82oUVDlVYoloPMC4iFCHyYXEIABvWQeGg/s400/05.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGw9SLRzXCzGBf3cGDjjTCRgbQ2wlMMFm-A46r4pobxCHx32r_w-qMRVCsguehP1gZCz8nhE6u87y0yctUhnpWonLEBjTFl6MA2AH1Gj8D5jP5LxfibnZhe6h7Bh_YrEfJFt2k6yQiFM0/s400/06.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgba2_jeZomxNF6mItGhxGXWtgG_kqGOm_R7KkfAEf-iYcpu9UUmsFQ3ohwgYMAQe9BAfiRgFX5hccC1Y3GSCmV1q_Af5ICK3AVCozOpmRRVf32UpgrJnXhtUWnQxvN3p70FAX-ULWkLAg/s400/07.jpg)
* puikus, sveikas migdolų riešutų sviestas
* jaučiasi švelnus kokoso aromatas su migdolų prieskoniu.
* galima drąsiai naudoti kaip užtepą ant duonukų ar kepiniuose, desertuose, padažuose ir pan.
* taip pat galima migdolus blanširuoti (užpilti verdančiu vandeniu ir lengvai nuimti rudą odelę) prieš malant ir truputį padžiovinti orkaitėje - taip sviesto spalva bus šviesi, balkšva.
* skystas kokosų aliejus tik pagreitina migdolų riešutų sumalimą.
* laikyti šaltai (šaldytuve) , sandariai užsukamame indelyje.
* kambario temperatūroje jis suminkštėja, t.y. tampa skystas, o šaldytuve palaikytas kiek sustingsta, t.y. galima kabinti peiliu.
Skanaus ;)
O koks kiekis sviesto gaunasi iš tų 200 g migdolų? Galvoju gaminti didesnį kiekį.
AtsakytiPanaikintiAčiū.
kažkur panašiai ir gaunasi ;) verta gaminti ir didesnį kiekį - labai greitai suvartojama ;))
PanaikintiAr migdolus reikia pakepinti? Na as nenorėčiau kepinti, bet gal gautųsi nelabai skanu?
AtsakytiPanaikintiDalia, vis tik verta kiek padžiovinti orkaitėje ( ar maisto džiovintuve) migdolus, kad gautųsi iš ties geras ir skanus jų sviestas. Tuo lab, jei naudosite išmirkytus ir nuluptus migdolus ( taip išgaunamas šviesios spalvos midolų sviestas) -juos būtina labai gerai išdžiovinti.
Panaikinti