2012 m. birželio 15 d., penktadienis

Šokoladiniai migdolų sausainėliai "Negriukai"

Gerai savaitgalio pradžiai juk reikia ko nors tokio ryškaus ir aromatingo gal ir nevisai nekalto :)

Taigi, pateikiu puikius sausainėlius prie kavos ar arbatos ;)

Receptas adaptuotas pagal

15 -ai didelių rutuliukų

Reikės:

  • 50 g kakavos miltelių ( nemažiau nei 21-22% riebumo)
  • 50 g migdolų pudros ( maltų migdolų riešutų)
  • 100 g kokoso sviesto ( arba 80 g minkšto paprasto sviesto)
  • 85 g rudojo cukraus
  • 100 g avinžirnių miltų ( galima keisti į paprastus kvietinius)
  • 1 kiaušinio trynys
  • 10 valg. š. vandens

Apvoliojimui:
  • 2 valg. š. granuliuoto cukraus
  • 2 valg. š. migdolų miltų
1- Sumaišyti kakavos miltelius, migdolų pudrą, cukrų ir miltus.
2- Į sausų ingredientų mišinį sudėti kokosų sviestą ( arba paprastą sviestą) ir rankomis maišyti/ minkyti, iki sviestas bus įminkytas į trupinius. Jei masė byra trupiniais, yra per sausa, įpilkite keletą šaukštų vandens. Vėliau įminkyti 1 kiaušinio trynį. Iš paruoštos masės suformuoti gniūžtę, ją uždengti maistine plėvele ir palikti šaltai (šaldytuve) 1-ai valandai.
3- Įkaitinti orkaitę iki 170°. Iš šaldytuvo išmti masę, palikti keliolikai minučių kambario temperatūroje, kad vos vos suminkštėtų. Iš masės suformuoti rutuliukus. Juos apvolioti cukraus / midolų miltų mišinyje , sudėlioti ant kepimo skardos patiestos kepimo popieriumi. Arba sudėti į miniatiūrinius popierinius krepšelius - žymiai  patogiau ;)
4- Pastatyti kepti ~ 15-20 minučių. Ką tik išimti iš okaitės šie sausainėliai dar minkštučiai , o pilnai atvėsę sutvirtėja.










Komentarai:

* idealūs mano skonio receptoriams, tad nieko nekeisčiau :)
* aromatingi ir šokoladiniai, tuo pačiu trapūs/birūs ir minkšti , su traškiu paviršiumi.
* sakyčiau, tokie triufelinio tipo sausainėliai.
* įdomumo dėlei galima varijuoti su skirtingų riešutų miltais ar naudoti kitokius miltus pvz. išbandyti sojų ar ryžių.

Skanaus ;)

2 komentarai:

Related Posts with Thumbnails