2012 m. birželio 25 d., pirmadienis

Morkų , obuolių ir poro kepsniukai

pastaruoju metu labai daug laiko sukinėtis virtuvėje neturiu, tad gelbsti greitai paruošiami receptai. Jokio vargo, jokio didesnio laiko gaišimo ir po ~ pusvalandžio jau turite skanius pietus ar vakarienę. ;) Receptas paimtas iš kulinarinio blog'o
ir savaip adaptuotas :


15-ai didesnių kepsniukų


Reikės:

* 4 vid. dydžio morkų
* 2 vid. dydžio obuolių
* 2 -3 kiaušiniai
* 1 svogūnas ( dėjau 1-ą porą)
* 60-100 gr džiūvėsių (aš bėriau kvietines selenas )
* 2 valg.š. smulkintų petražolių
* žiupsnis malto muskato riešuto
* žiupsnis juodųjų pipirų
* žiupsnis druskos

* saujelė tarkuoto parmezano sūrio


Eiga:

  1. Nuplauti, nuskusti morkas ir obuolius, sutarkuoti burokine tarka.
  2. Nuplauti, nulupti ir smulkiai supjaustyti porą (arba svogūną)
  3. Įkaitinti orkaitę iki 160 - 180°C temperatūros.
  4. Giliame dubenyje sudėti tarkuotas morkas bei obuolius, smulkintą porą, džiūvėsius (arba selenas) , įmušti kiaušinius, pagardinti prieskoniais.
  5. Viską labai gerai išmaišyti.
  6. Rankomis suformuoti kepsnelius ir sudėlioti ant kepimo skardos patiesto kepimo popieraus.
  7. Kepsniukų paviršių galima pabarstyti trupučiu tarkuoto parmezano sūrio.
  8. Kepti ~ 30 minučių.
  9. Patiekti iš karto dar karštus kaip antram patiekalui. Arba atvėsusius kaip užkandžiams.





Komentarai:

* super greitai paruošiami;
* labai gardžiai kvepiantys;
* lengvai virškinami ir tuo pačiu sotūs;
* gali būti labiau padžiuvę (kaip kad manieji) arba labiau sultingesni;
* gardu su šviežiomis daržovėmis ir kokiu grietinės/pomidorų tyrės padažu.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails