![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKcFVcti2sawIqHUMnFyx3Ymhr4JUcXPOeHdVjmpAMUNZtRackaJTMQ1KxfmVD3wbsfbPL9AMzeC_g65K6fnGtUyOE4x3UNor7LANHwNo0AheofvbLS5GWKvcnatJea-N7FB8_NnNkWkI/s400/000.jpg)
![Nuoroda](http://www.blogger.com/img/blank.gif)
Receptas iš La fleur d'oranger kulinarinio blog'o , kiek pakeistas ;)
2-4 asmenims
Reikės:
2 ilgi baklažanų
2 kiaušinių
120 ml grietinėlės (10 % riebumo arba galima keisti pienu)
50-100 g smulkinto Mimolette sūrio ( galima keisti kitu sūriu)
1 česnako skiltelė
alyvuogių aliejaus
džiovinto baziliko
druskos
maltų pipirų
Gaminimo eiga:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSmGhMsRwh-gGzywft5UUKIc_Q8_TTRfyZtDTIoJFmhWYyO5WdRyTbqUZI0q56PdYZU3W6E0pnP9pSSHQDTDRHNUFr_XDehaKcZNCdguSQH3_MubdD-Jd5VCLKQIsfoyJbLKDnVT_zqjw/s400/01.jpg)
Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepti baklažanų kubelius su sutrinta česnako skiltele ir geru žiupsniu džiovinto baziliko. perdėti į kitą indą, kad kiek pravėstų.
Atskirai keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepti ir baklažanų griežinėlius , juos pagardinant druska ir maltais pipirais.
Giliame inde išplakti kiaušinius, grietinėlę (pieną), suberti smulkintą Mimolette sūrį , pagaldinti druska ir maltais pipirais.
Sudėti apkeptus baklažanų kubelius , viskas gerai permaišyti, supilti į kepimo formą, išteptą riebalais ( aš netepiau).
Paviršių uždengti apkeptais baklažano griežinėliais.
Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180-210 laipsnių temperatūros ~ 35 minutes.
Patiekti iš karto.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOP9XFbDcv5SKcDlaAbt4eEmk23j5ALqzqVHeNZs7LjxBl4CcsUvIeSPSfnLwD2qN2QocuTfhzkP4Pq1HLVGBH5eGL_7dIno5_HTOllcUZCv4BmcGd2rt_comC18nts34NX9PK2vkXaUk/s400/05.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhP1h18tDzYaJ4fFWVun2II9HqSnl8MhyphenhyphenJ1gibwaZ3EGzK_cW6MNgbN06mrK3TRlKx9S2WCrDvSco-ynjDAUu5olcjWBqqC5f7pXsK-TCAiKS9fjWqWqai-crv5KTXOWIJuGKyM_V4BqX4/s400/06.jpg)
* lengvas patiekalas.
* apkepo paviršius skaniai skrustelėjęs, o vidus minkštas. ( maloniai slysta gomuriu :DDD )
* mimolette sūrį galima pakeisti paprastu fermentiniu arba kokiu rikotos sūriu
* grietinėlę galima pakeisti į pieną - bus mažiau riebu ( nors nesijaučia jokio riebumo ir taip)
Skanaus ;)
Tavieji patiekalai foto taip gerai atrodo, kad turbūt apsilaižydama suvalgyčiau ir tai, ko nemėgstu. :)
AtsakytiPanaikintiNeringa, ačiū ;) nejau nemėgsti baklažanų?
AtsakytiPanaikinti