![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7b9Ee6CaBPCiebAvMIGR2haMOVZkeMk4eo2zZj1P-Nv6MUNZunleAqsjKP6V_vRWo4FDnzF7VLk8jpCBCLbJYGPffc4SeYq5M5yMUthEVdiEh0Hp9cJ0Rr_oARkf-Okc_Ni3nOixn2J8/s400/00.jpg)
![Nuoroda](http://www.blogger.com/img/blank.gif)
Reikės :
* 250 gr šviežių špinatų
* 250 g manų kruopų
* 100 g tarkuoto parmezano sūrio
* 1 arbat. š. česnako miltelių
* 1/2 arbat. š. maltų pipirų
* 1/2 arbat. š. tarkuoto muskato riešuto
* 4 kiaušiniai
padažui :
* natūralios pomidorų tyrės
* šalto vandens
* gero žiupsnio tarkuoto parmezao sūrio
* žiupsnelio džiovintų bazilikų
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbbG4TLOOU4w_m_7zblxOYgbeKg_k3Xy_mxYtokRQnramdJJW2fjkbuAfsRsP8kERndgQ-vhGOpXw3TfZ4sBdtbH48fSNehuldeomC2cffDOo4pEDMC2QmJjlMR5wAbutO2bXkKSuIJHY/s400/01.jpg)
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių karščio.
Nuplauti špinatus, supjaustyti plonomis juostelėmis.
Sudėti į gilų indą, suberti manų kruopas, tarkuotą parmezano sūrį, įmušti kiaušinius, suberti prieskonius - viską gerai permaišyti (aš perminkiau rankomis) ir palikti ~15 minučių, kad manų kruopos kiek pabrinktų.
Iš paruoštos tešlos suformuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus ( galima ir didesnius) , sudėlioti ant riebalais išteptos kepimo skardos ( galima panaudoti apvalių sausainių kepimo formą )
Pastatyti kepti ~ 20 minučių, kol kepsniukų paviršius gražiai apskrus. Patiekti su pomidorų padažu :
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPV4buHupgoytxORS0tpAy7G0wovA8UT_0_zpeXNgVfSSl0e7PylW-d88gxfS8KUTbexYSVZXF9RpPrQ3X593NKw_PWKchlXzQ4Uu928P8bU2a1XFYFxZbGbEysK5-qP2raf4QJdeQOxQ/s400/02.jpg)
Pomidorų tyrę supilti į keptuvę , įpilti šaltos vandens tiek, kad atskiesti tirštą pomidorų tyrę, įberti parmezano sūrio.
Kaitinti iki sūris išsilydys, pagardinti džiovintais bazilikais.
Paruoštą padažą užpilti ant špinatų kepsniukų.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5pDotcEQs-SnWLTJvPvpWpSKPnGk9_Hj3jGSeoXEsuuTvnKlSjPYX4Y0ymrHv0KvMWNZVCqo8DeH0e3OJf9kPrpo3cxgihIeU297J2gL-drZxRABTDAGB_SBf8Hu595D9Yxs977m2Z2Y/s400/03.jpg)
* vegetariški paprasti kepsniukai
* specifinio špinatų skonio visiškai nesijaučia
* nepadauginkite pipirų, kitu atveju bus aštrūs kepsneliai ;)
* šiuos kepsniukus galima patiekti kaip karštą patiekalą arba kaip šaltą užkandį prie aperityvo su kokiu pikantišku padažu.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą