2011 m. rugsėjo 23 d., penktadienis

Baklažanų rutuliukai su Mimolette įdaru (arba be jo)

Nuorodakaip pastebėjote, šiuo metu IRRI blog'e karaliauja antrieji patiekalai ... sveiki.. daugmaž suderinti ( kai kur mažiau, kai kur daugiau).

tad ir šį kartą pateikiu gardžius baklažaninius rutuliukus, gamintus pagal Chicho's Kitchen blog'e rastą receptą (ir vėl maži papildymai)

20~22- čiai rutuliukų

Reikės:

* 3 didelių baklažanų
* 100 g tarkuoto Parmezano sūrio
* 2 arbat. š. smulkintų petražolių
* 1 arbat. š. smulkinto baziliko
* 120 g maltų džiūvėsių
* 1 kiaušinis
* 2 sutrintos skiltelės česnako
* 1/2 smulkintoporo
* šlakelio alyvuogių aliejaus
* 1/2 valg. š. druskos
* 1 žiupsnis maltų juodųjų pipirų

Įdarui : ( nebūtinai)

* kvadratėliais pjaustyto Mimolette sūrio

Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros.

Nuplauti ir nulupti baklažanus. Supjaustyti griežinėliais, sudėti ant aliejumi pateptos kepimo skardos ( ar ištiestos kepimo popieriumi) ir pastatyti kepti 45 minutes iki baklažanų griežinėliai dailiai paruduos (apkeps).


Kol vėsta baklažanai : giliame inde suberti tarkuotą Parmezano sūrį, maltus džiūvėsius, sudėti smulkintas pertažoles ir baziliką, sudėti trintas česnako skilteles ir smulkintą porą, įmušti kiaušinį.

Viską išmaišyti, pagardinti druska ir maltais pipirais.

Atvėsusius baklažanų griežinėlius sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos tyrės. Gautą tyrę supilti į sausų ingridientų mišinį - viską labai gerai išmaišyti / išminkyti. Delnuose suformuoti blynelius. Į vidų įspausti po gabaliuką Mimolette sūrio. Suformuoti rutuliukus paslepiant sūrio gabaliuką rutuliuko viduje.

Pastayti kepti ~ 25 min. iki rutuliukų paviršius lengvai ir gražiai apskrus.

Nepalikti kepti per ilgai , nes rutuliukai gali perdžiūti.

Išimti iš orkaitės ir uždengti aliuminine kepimo folija iki patiekimo.




Komentarai:

* šių rutuliukų išorė gardžiai traški, o jų vidus minkštas... + tąsus Mimolette sūris... puikus skonių derinys.
* iš ties gardūs ! primena mėsos skonį, todėl galima apgauti mėsėdžius ... :D
* manau galima įdaryti ir mėsa ( čia kas nori sotesnių rutuliukų) pvz. įdaryti malta vištienos filė
* gaminimo laikas tikrai netrumpas, todėl galima iš anksto pasiruošti baklažanus ( pvz. iš vakaro)


Skanaus ;)

2 komentarai:

Related Posts with Thumbnails