![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghTaV-dqJhbYzb5irU80RGdZkALEVe421mg1YNnSaef8RFWGuiGVfyB4ycOMbe25bVEa9T8YV6mgorYELH9ph9zddm_J6SuqBJyahU1DJm1Vo7csVYGcSBS6W1dVoOfBOVoEW_BQu_WcI/s400/01+copy.jpg)
Šį kartą siūlau išbandyti tiesiog beprotiškai šokoladinius, traškiai minkštus ir tirpstančius burnoje sausainėlius , su skrudintų lazyno riešutų gabaliukais.
Receptas paimtas iš Le Pétrin kulinarinio blog'o
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYW5lKmoocrVzw0YMgOrrgsubj8JLLcpB15B4fWMyzu4ypS6fyM6CyckWtswkJrgwgpoqQB6kMtKU0AA7dVkXYk7CujBMtmdWXKNM2phMLCSjzVb3Xw5MVScR9yskTRXJcmUIFGhQaWg0/s400/02.jpg)
Reikės :
* 170 g juodo ( ne mažiau nei 70 % kakavos) šokolado
* 2 kiaušinių baltymų (60-70 g)
* 50 g cukraus
* 60 g skaldytų skrudintų lazdyno riešutų
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSebcAj3jqAF9r6a9pdI5Q4Icc3gyuvB5TujHtZc1KYTULwOJ7AgaN5R151RzIuFMA7QeOIA6Qpz-pXNVoi8r4HfZzvoCPPiAftfRhjXy5YltDAg61cBiKP2_4qLB90ja3ZSrD1OhPe3Y/s400/03.jpg)
Įkaitinti orkaitę iki 180°C temperatūros.
Šokoladą susmulkinti iki mažų gabaliukų ir sudėti į kaitinimo indą.
Kaitinti ant silpnos ugnies (arba vandens vonelėje) iki šokoladas pilnai išsilydys. Palikti pravėsti.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIPjURrv-ztHLZKGKdeUGrtNTc-FrAUwbNU_YRGpjFPh5XoNU80gsuUoLHiRI2JgAhSnpI7QpiIBngURxK6vE8MAQzYeJ62HZJvfGSkU6QSaoyMZRBseG5DSp8NO4xm77IqeHgvNU1UBk/s400/04.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhC0354qS1HNxp8lO9A5NK_yNKvhilusqhP19Hxtni4PZ3-By06sIfQ1Lw_Iwm2b02LdBd7Ied4GQ6keLLoSBpCssICtVm-mxhaG-KrtvQLGi0ZcZXu3iBFbYzY-kDu7B_mKkmFCAV-yoo/s400/05+copy.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJkd9NLRMt2KH1L31BR4HxcbMyRZDSOSoc7wo4NA2LEtTwqBIUcUnhFpheM6_9BsLJKdYHZ8wzi96QkS28lu4AJiYXoo4K0hszqLAzsjXIhjohg2vZNCSs-_T5m0gsBMRQlFFQ5GxxM4o/s400/06.jpg)
Paviršių apibarstyti kapotais skrudintais lazdyno riešutais ir pastatyti kepti iki ~10 min.
Sausainių kraštai turi būti sutvirtėję, o viduriukas - dar minkštas, pats paviršius šiek tiek suskilinėjęs ir blizgantis.
Ištraukti iš orkaitės, kelioms minutėms palikti atvėsti , po to pravėsusius sausainius atsargiai perdėti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcw7gCzooRROuXmcrDuTzUI_bZ1R3Jti2Vhl9IZw2nY7rHFG6AB6MFz-zPfGKgxzbAqpoS0G4UoLedf0vu9s435RdahvLqUPRhYPhJCWCkwfabp68jRFkZBjitBYpbIHMbU5XSGEfN28g/s400/07+copy.jpg)
* skirta tikriems prisiekusiems šokoladomanams
* paskrudinti lazdyno riešutai suteikia papildomą prieskonį
* verta išbandyti ir su 90- 99 % kakavos šokoladu.
* šie sausainiai daugmaž dietiniai : sudėtyje nėra papildomų riebalų (sviesto), naudojamas tik baltymas, o jei dar cukraus kiekį sumažinus iki minimumo (palikti tik 1 valg. š.)...
Skanaus ;)
Heureusement que la recette originale existe en français : ça a l'air très appétissant!
AtsakytiPanaikintiMerci pour le partage!
Atrodo fantastiškai!
AtsakytiPanaikinti