Tuo pačiu buvo puiki proga išbandyti Spelta miltus :)
taigi, pradedame:
reikės:
* 1 ilgos plonos cukinijos
* 1/2 baklažano
* 1 pomidoro
* 1 skiltelė česnako
* 1 gniūžtelė mozzarella sūrio
* 50 g tarkuoto Parmezano sūrio
* 75 g Spelta miltų
* 75 g minkšto sviesto
* alyvuogių aliejaus
* druskos, maltų pipirų
Eiga:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNqJFK2ADUd7A2rxCBonYg1ugigLOwk8zMmLxfl9u_Zopfnwh7ZYdgwlXqXK57lwo2cbe34f4KhahNLWDXGI49ckYaKrOAOAp1nBub8Ct4fhk3y6fPcFpWc5zVixLIZEmA-5Fnp-Sy8GY/s400/01.jpg)
Nuplauti daržoves. Cukiniją supjaustyti plonais griežinėliais, baklažaną ir pomidorą supjaustyti kubeliais.
Įkaitintoje keptuveje įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėti trintą česnaką.
Cukinijos griežinėlius ir balkažano kubelius sudėti į keptuvę ir vis pavartant troškinti ant mažos ugnies ~ 10 min., kol daržovės suminkštės, sudėti pjaustytus pomidorus, palikti troškintis dar apie 15 minučių.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0aIY8AftyS72JUctg93zgCL-zzMADUVCgzwbHaKlxFr_IH6vAMesoouzpHxHmb9RzpXn-mlGVPS7YfWtDtNPRqI83Sa6ng-ygNcQ7pRmgGL11PNesaXzhDRY3LFQlBIeCaffRZCXodGU/s400/02.jpg)
Inde suberti Spelta miltus, sudėti sviestą ir tarkuotą Parmezano sūrį, viską pirštais sumaišyti formuojant mažus trupinukus.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOJj3jK_iHuKdNsOC8SutWCwIZuN8JbNYrIKeeGzwrrrQQL04JLsl1TQ0VhdFMOaa-Z4WqRH6iSMFE72XXNVzzxCWLTGzDb_dnfiWVlZAy1XsC297G-CPfKi3nL9KiGWEePgW9ASA4CM8/s400/03.jpg)
Pastatyti kepti ~ 20 minučių. Patiekti šiltą.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZGJ-AVFeTsRJ0h7wjiXcMAFmg90DW3VhOMeTln-zBQ3JnWlfIx-xg-MJRkRFP_u5smS7fFkXanj0zQihe3-AF2ZC7sL9zJ1ZBUKjD_GBm4G_IB1mt5xJyz00XTGSkosVMsx0f1Tl-Ea4/s400/04.jpg)
Manau, kad šiuos miltus naudosiu ir kituose patiekaluose.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxD2ycgsODJKXzorpK_9QkAD-SybxudXlnn-IQwpgaKlmpsIN06Rv8jOP4aWP18UTcsvFYsgPzXV5orSG0m3sm2B6EP_gXB9xS8XrfJU1ZO4iW1mlXLMSG3savl2OR-ZOEJBomigEPAH0/s400/06.jpg)
* gan greitai paruošiamas patiekalas
* iš ties sotus ir kiek kaloringas dėl savo tąsiai traškios trupinių plutelės ir tuo pačiu puikiai virškinamas !
* galimas paprastesnis (dietinis) variantas : nedėti jokios mozzarellos sūrio ir trupinių tešloje nenaudoti jokio sviesto ( tik parmezano sūris ir Spleta miltai )
Skanaus ;)
Labai skaniai atrodo. Manau kitą savaitę pridėjus kiek mėsos bus išbandyta ;)
AtsakytiPanaikintiIndre, ooo su mėsa gaminant bus iš ties labai labai sotus patiekalas ;)
AtsakytiPanaikintiTikiu pilnai, bet mano vyriškiui be mėsos tai ne maistas :)
AtsakytiPanaikintiJe suis contente que ma recette soit appréciée! Maintenant il va falloir que j'apprenne le lithuanien!
AtsakytiPanaikintiA bientôt, Anne.