Tuo pačiu buvo puiki proga išbandyti Spelta miltus :)
taigi, pradedame:
reikės:
* 1 ilgos plonos cukinijos
* 1/2 baklažano
* 1 pomidoro
* 1 skiltelė česnako
* 1 gniūžtelė mozzarella sūrio
* 50 g tarkuoto Parmezano sūrio
* 75 g Spelta miltų
* 75 g minkšto sviesto
* alyvuogių aliejaus
* druskos, maltų pipirų
Eiga:

Nuplauti daržoves. Cukiniją supjaustyti plonais griežinėliais, baklažaną ir pomidorą supjaustyti kubeliais.
Įkaitintoje keptuveje įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėti trintą česnaką.
Cukinijos griežinėlius ir balkažano kubelius sudėti į keptuvę ir vis pavartant troškinti ant mažos ugnies ~ 10 min., kol daržovės suminkštės, sudėti pjaustytus pomidorus, palikti troškintis dar apie 15 minučių.

Inde suberti Spelta miltus, sudėti sviestą ir tarkuotą Parmezano sūrį, viską pirštais sumaišyti formuojant mažus trupinukus.

Pastatyti kepti ~ 20 minučių. Patiekti šiltą.

Manau, kad šiuos miltus naudosiu ir kituose patiekaluose.

* gan greitai paruošiamas patiekalas
* iš ties sotus ir kiek kaloringas dėl savo tąsiai traškios trupinių plutelės ir tuo pačiu puikiai virškinamas !
* galimas paprastesnis (dietinis) variantas : nedėti jokios mozzarellos sūrio ir trupinių tešloje nenaudoti jokio sviesto ( tik parmezano sūris ir Spleta miltai )
Skanaus ;)
Labai skaniai atrodo. Manau kitą savaitę pridėjus kiek mėsos bus išbandyta ;)
AtsakytiPanaikintiIndre, ooo su mėsa gaminant bus iš ties labai labai sotus patiekalas ;)
AtsakytiPanaikintiTikiu pilnai, bet mano vyriškiui be mėsos tai ne maistas :)
AtsakytiPanaikintiJe suis contente que ma recette soit appréciée! Maintenant il va falloir que j'apprenne le lithuanien!
AtsakytiPanaikintiA bientôt, Anne.